Wie organiseert Low Car Diet?

Low Car Diet wordt georganiseerd door Stichting De Reisbeweging.Sinds de start van het Low Car Diet bij Urgenda in 2012 is de Low Car Diet wedstrijd in een aantal jaar uitgegroeid tot de grootste mobiliteitswedstrijd van Nederland. Hier zijn we natuurlijk uitermate trots op en dit hadden we niet kunnen bereiken zonder de steun en hulp van Urgenda. 

Sinds januari 2017 is de organisatie van het Low Car Diet in een eigen, onafhankelijke stichting overgegaan. Deze stichting heet Stichting De Reisbeweging en focust zich naast duurzaamheid ook op bereikbaarheid en leefbaarheid, zowel in Nederland als internationaal.

De stichting heeft als visie om mobiliteit te verduurzamen door middel van gedragsverandering voor een leefbaardere wereld, betere reismogelijkheden en slimmere mobiliteitskeuzes. 

Gedragsverandering, zeker op het gebied van mobiliteit, moet komen vanuit individuen zelf. Ze moeten het ervaren. Wij zijn als Stichting de Reisbeweging dé specialist om individuen, organisaties en overheden met gedragsverandering te helpen. Dit doen we o.a. door het opzetten of co-initiëren van projecten, het doen van (journalistiek) onderzoek en het beïnvloeden van beleid.

Meer weten of een vraag?
Wij helpen je graag.

Wat wij nog meer doen

De activiteiten van Stichting de Reisbeweging


Stichting de Reisbeweging zet zich op verschillende manieren in om mobiliteit te verbeteren, en hiermee bereikbaarheid en leefbaarheid te bevorderen. Dit doen we o.a. door het opzetten of co-initiëren van projecten, het doen van (journalistiek) onderzoek en het beïnvloeden van beleid. Hiernaast staat een greep uit onze bezigheden.

Het Low Car Diet

De grootste mobiliteitscampagne van Nederland

De Wijkstrijd

Maakt de buurt weer leefbaar!

Mobiliteitsonderzoek

De (langdurige) effecten van anders reizen

Fiets je Fit!

Reizen met de fiets tegen spitsvorming

Elfwegentocht

Twee weken in 2018 fossielvrij in Friesland

Low Car Diet in de media? 
Check hier artikelen en onze perskit

Onze partners


CargorooConnectbikeDonkey RepublicFelyxFynchGO SharingLeaseplanLevNSUrgenda