Meer informatie over de Wedstrijd

Tijdens het Low Car Diet ga je aan de slag met ander reisgedrag.
Hieronder staat stapsgewijs beschreven hoe de wedstrijd in zijn werk gaat, vind je de resultaten van het afgelopen Low Car Diet en zie je enkele partnerdeals voor het probeeraanbod. 

Low Car Diet in 5 Stappen
Activatiedag

Voordat de wedstrijd begint komt er een Low Car Diet activatieteam langs bij jouw bedrijf en kunnen medewerkers een proefritje maken in een elektrische auto en al hun vragen stellen rondom de wedstrijd. Dit is ook het moment om je collega’s in te laten schrijven!

Komen wij bij jouw locatie langs?
Sommige deelnemende bedrijven hebben meerdere locaties en er zal met de teamcaptain worden besproken op hoeveel van deze locaties wij langs zullen komen. Als er geen activatieteam bij een locatie langs komt, kunnen de werknemers zich nog altijd online inschrijven.

Bereid je voor

Wil je je alvast voorbereiden voor de Low Car Diet maand? Check dan welke reisopties jij kunt gebruiken om je auto mee te vervangen.

Plan je reis met het openbaar vervoer:
Kijk via ns.nl of 9292.nl welke openbaar vervoer verbindingen er zijn naar jouw werk. Geen verbinding tussen het treinstation en jouw huis of kantoor? Gebruik je fiets, een OV-fiets of een andere deelfiets!

Zoek een mooie fietsroute
Je kan natuurlijk ook op de fiets naar je werk, wel zo gezond en lekker in een lentezonnetje. Te lange afstand? Check bij je teamcaptain voor het uitproberen van een e-bike.

Reis samen met een leuke collega
Je kunt ook met je collega’s carpoolen via onze Low Car Diet app. Op basis van jullie adressen doen wij carpool suggesties voor jou binnen je bedrijf en kan je gelijk een afspraak maken.

Blijf een dagje thuiswerken
Als je thuiswerkt hoef helemaal niet te reizen! Is jouw werkgever daar niet zo flexibel in? Ga een gesprek aan met je team captain en kijk of je de Low Car Diet maand mag gebruiken om het eens uit te proberen.

Werk in de buurt van je huis
Word je thuis snel afgeleid? Kijk dan eens naar een flexwerkplek bij jou in de buurt, bijvoorbeeld Seats2Meet.

Kick-off

Elke Low Car Diet campagne heeft een feestelijke start op de eerste dag van de wedstrijd. Voor de landelijke campagne zal dit op 3 juni zijn. De dag van de kick-off is ook de eerste dag waarop deelnemers hun reizen bij kunnen houden. Meer informatie over jouw kick-off ontvang je in een mail.
 

Ga aan de slag!

3 t/m 28 juni gaat jouw bedrijf zo duurzaam mogelijk proberen te reizen. In stap 2 vind je nog wat tips om uit te zoeken welk alternatief voor de auto het beste bij je past.
Tijdens de wedstrijd houd je je reizen bij in de Low Car Diet tool. Vanaf 3 juni kunnen de werknemers inloggen op de tool en kom je in je persoonlijke dashboard met jouw eigen reiskalender en het puntenoverzicht.

Houd jouw reizen wekelijks bij in de Low Car Diet tool
In deze tool geef je aan welke ritten je hebt gemaakt en welk vervoermiddel je hiervoor hebt gebruikt. De reizen van jouw nulmeting zijn al in de kalender geplaatst. De punten die je verdient per reis rekenen wij voor jou uit op basis van CO2 uitstoot, hoeveel je gemiddeld duurzaam reist en hoe gevarieerd je reist. Je vindt meer informatie over het gebruik van de tool en hoe de puntentelling werkt in de handleiding.

Win mooie prijzen!
Doe je best tijdens de wedstrijdmaand en spaar zo veel mogelijk punten, want wellicht win jij wel een van onze mooie prijzen!

Finish Feest

Low Car Diet wordt zoals gebruikelijk afgesloten met een slotevenement. Alle deelnemers van Low Car Diet worden getrakteerd op een leuke, inspirerende dag. Uiteraard zullen ook de prijswinnaars bekend worden gemaakt en zijn er weer mooie prijzen te winnen! Meer informatie volgt.

Gebruik onze data om jullie mobiliteitsbeleid te verduurzamen
Na de dertig dagen Low Car Diet is er veel inzicht gecreëerd in het reisgedrag binnen jouw bedrijf. Om meer uit deze informatie te halen en daadwerkelijk een verandering naar duurzamer reizen door te zetten biedt het Low Car Diet­-team workshops aan. We maken een analyse van de situatie binnen jouw bedrijf en bieden op maat advies over hoe je de overstap naar duurzamer vervoer kan maken. Mail bij interesse naar info@lowcardiet.nl.


Resultaten Low Car Diet 2018

Center Parcs wint de wedstrijd door 13,9 ton CO2 te besparen en 77% minder autokilometers te maken.


Zestien organisaties met 1400 werknemers hebben van 14 mei t/m 14 juni hun werkreizen zo duurzaam mogelijk gemaakt. Het resultaat hiervan is dat van de 1 miljoen kilometers die er is gemaakt, 65% minder met de auto zijn gedaan. Daarmee zijn hun reizen 50% schoner geworden en hebben ze 62 ton CO2 bespaard (zie grafiek). Door duurzamer te reizen hebben de deelnemers ook meer bewogen en geld bespaard. Een deelnemer bewoog tijdens het Low Car Diet gemiddeld 75 minuten meer en bespaarde daarmee €100,-. 
14 juni vond de Low Car Diet prijsuitreiking plaats in het Spoorwegmuseum in Utrecht en maakte Annemieke Nijhof, voorzitter van de Mobiliteitstafel Klimaatakkoord, bekend dat Center Parcs Low Car Diet 2018 heeft gewonnen. De werknemers van Center Parcs scoorden afgelopen maand de meeste punten door 77% minder autokilometers te maken en 13,9 ton CO2 te besparen. Hiermee hebben zij 63% schoner gereisd dan normaal! Khaled Mustafa van Landal GreenParks won de individuele prijs door 73% van zijn reizen met het OV te doen waar hij normaal een auto voor gebruikte. 
Ookal is Low Car Diet 2018 weer afgelopen, is het reisgedrag van de deelnemers veranderd en zijn wij weer druk bezig met de voorbereidingen van de komende Low Car Diet campagnes om nog meer werknemers bewust te laten reizen! Wil je meedoen aan de landelijke Low Car Diet 2019 met jouw bedrijf? Schrijf je dan hier in.

Probeeraanbod

Lees hieronder welke partnerdeals er lopen tijdens de wedstrijdmaand en hoe er gebruik van kan worden gemaakt.
Voor de meeste Low Car Diet campagnes zijn door onze partners diverse elektrische auto's beschikbaar gesteld. Je kan [contact](mailto:info@lowcardiet.nl) met ons opnemen voor meer informatie over jouw campagne. Het probeeraanbod voor de landelijke Low Car Diet in 2019 volgt in de komende maanden. 
Woon je binnen 10-15 km van je werk? Dan is een elektrische deelfiets het perfecte alternatief voor de auto! Probeer er een uit tijdens de Low Car Diet maand en verdien punten voor de wedstrijd. Je ontvangt informatie over het fietsaanbod tijdens jouw Low Car Diet campagne in een e-mail. Informatie over het probeeraanbod tijdens de landelijke Low Car Diet campagne in 2019 volgt in de komende maanden. 
Wil je tijdens het Low Car Diet (ook) gebruik maken van openbaar vervoer? Je kan je persoonlijke kaart online bestellen op de [website](https://www.ns.nl/) van de NS. Hiervoor geldt het reguliere tarief, met uitzondering van bedrijven die speciale tarieven hebben afgesproken voor hun werknemers tijdens het Low Car Diet. Hiervan wordt je op de hoogte gebracht via email. Het bestellen van een NS-Business Card duurt een paar werkdagen, dus wacht niet te lang. De kaart kun je gebruiken in alle vormen van openbaar vervoer voor je woon/werkverkeer en je zakelijke dienstreizen.

Hoe werkt de tool?

Tijdens de wedstrijd houd je je reizen bij in de reiskalender op de Low Car Diet tool. Zo krijg jij inzicht wat jouw reisgedrag voor een invloed heeft op je CO2 uitstoot, je reistijd en de kosten.


Per reis verdien je als individu punten in de vorm van sterren. Van deze onderdelen berekenen wij een samengenomen score waarmee jij en je organisatie de wedstrijd kunnen winnen! Heb je vragen over de tool of wil je graag weten waar onze puntentelling, reiskosten en CO2 uitstoot op zijn gebaseerd? Download dan de handleiding via de knop hieronder. Wil je de Low Car Diet tool ook als app op je telefoon? Lees dan op p.7 van de handleiding hoe je dit doet voor Iphone/Ipad en Android.

Handleiding downloaden

Contact

Wij werken graag samen met (nieuwe) duurzame leveranciers, geïnteresseerde gemeenten, overheid en bedrijven.
Neem contact met ons op voor vragen, opmerkingen of aanmeldingen.
Low Car Diet
Stichting De Reisbeweging
info@lowcardiet.nl
Distelweg 451
1031HD Amsterdam
+31 6 384 80 381