Meer informatie over de Wedstrijd

Tijdens het Low Car Diet ontdekken deelnemers verschillende duurzame reisopties en flexibel werken. Hieronder staat stapsgewijs beschreven hoe het Low Car Diet in zijn werk gaat.

Low Car Diet in 5 Stappen
1. Meld je aan

Als organisatie kunt u zich aanmelden door het online formulier in te vullen. Zodra wij uw aanmelding binnen hebben nemen wij contact met u op en bespreken we uw specifieke wensen.

Wilt u het Low Car Diet gebruiken als implementatie van uw nieuwe mobiliteitsbeleid? Wilt u het Low Car Diet gebruiken als campagne om werknemers meer te laten bewegen? Alles is mogelijk, en wij kunnen u voorzien van de juiste communicatie hiervoor (zie stap 2).

2. Activeer je werknemers

Team Low Car Diet komt standaard één dagdeel bij jou op locatie langs om je medewerkers te informeren en te enthousiasmeren om mee te doen aan het Low Car Diet. Deze activatiedag vindt in april plaats. Wij zorgen voor de organisatie van de dag en wij voorzien je van tevoren van de juiste communicatie om jouw medewerkers te informeren. Denk daarbij aan mailings, narrow casting schermen, flyers, etc.

Meer informatie? Mail ons op info@lowcardiet.nl; we kijken graag samen met je naar de mogelijkheden voor een activatiecampagne bij jou op locatie.

Met zoveel mogelijk deelnemers kan jouw bedrijf de grootst mogelijke winst behalen, dus het is zaak veel collega’s uit te dagen. Een actieve campagnevoering vanuit het bedrijf kan ervoor zorgen dat jouw bedrijf de komende editie gaat winnen!

3. Kick-off 14 mei

Op 14 mei gaat Low Car Diet 2018 van start. Het startschot van deze editie wordt gegeven door staatssecretaris Stientje van Veldhoven en NS-directeur Roger van Boxtel. Zij zullen de CEO’s van de deelnemende bedrijven op pad sturen voor hun duurzame uitdaging. Voorafgaand aan het officiële startschot is de Reisbeweging College Tour met Stientje van Veldhoven. Jonge professionals uit de mobiliteitssector en teamcaptains van LCD-deelnemers kunnen hun vragen stellen aan de drievoudig Groenste Politicus van’t Jaar rondom thema’s als duurzaamheid en mobiliteit. 
Het evenement zal plaats vinden in de Katreinentoren op Utrecht Centraal. De teamcaptains van de huidige LCD editie zullen voor dit evenement een uitnodiging ontvangen.

4. Reis duurzaam

De wedstrijd duurt van 14 mei t/m 14 juni. In deze periode dagen wij jouw werknemers uit om zo duurzaam mogelijk te reizen. 
Na het invullen van een nulmeting in de Low Car Diet app kunnen de deelnemers hun reizen tijdens de wedstrijd bijhouden in hun reisdagboek en zo punten sparen. Vervolgens krijgen ze ook inzicht in het dashboard, waar ze hun persoonlijke voortgang en die van hun bedrijf kunnen zien. Maak gebruik van bestaande duurzame vervoermiddelen of probeer nieuwe vervoermiddelen uit met behulp van onze partnerdeals. Het Low Car Diet-team voorziet je van een wekelijkse update en ranking. Aan het eind van het Low Car Diet worden d.m.v. de data uit het reisdagboek de resultaten van jouw bedrijf geanalyseerd. Je kunt ook kiezen voor een uitgebreide analyse op medewerkersniveau. Informeer naar de mogelijkheden via info@lowcardiet.nl.

5. Finish feest 14 juni

Low Car Diet 2018 wordt in stijl afgesloten in het Utrechtse Spoorwegmuseum. Alle deelnemers van Low Car Diet worden getrakteerd op inspirerende sprekers en workshops en kunnen de mobiliteitsmarkt bezoeken. Uiteraard zullen hier ook de prijswinnaars bekend worden gemaakt en zijn er weer mooie prijzen te winnen zoals een weekendje Londen met Eurostar, een mobiliteitsworkshop en een zomer lang 1e klasse reizen. Doe je mee aan het komende Low Car Diet? Meld je dan nu aan voor het Finishfeest!

Na de dertig dagen Low Car Diet is er veel inzicht gecreëerd in het reisgedrag binnen jouw bedrijf. Om meer uit deze informatie te halen en daadwerkelijk een verandering naar duurzamer reizen door te zetten biedt het Low Car Diet­-team workshops aan. We maken een analyse van de situatie binnen jouw bedrijf en bieden op maat advies over hoe je de overstap naar duurzamer vervoer kan maken. Mail bij interesse naar info@lowcardiet.nl.


Doe mee met Low Car Diet!
14 mei t/m 14 juni

Resultaten

De resultaten van 30 dagen anders reizen

-40%

Autokilometers

 

30%

Meer OV gebruik

 

20%

Goedkoper reizen

 

-50%

CO2-uitstoot

 

40%

Meer beweging

 

100%

Goed gevoel

 

Wat vragen we?

Om de Low Car Diet campagne zo goed mogelijk te laten verlopen, vragen wij op bepaalde aspecten om een samenwerking.

Tijdens de campagne zal het Low Car Diet team nauw contact houden met de teamcaptain van jouw bedrijf. Samen zullen we er een succesvolle wedstrijdmaand van maken op jouw werkvloer.

Bekijk het probeeraanbod

Deelname Vergoeding

Voor deelname aan het Low Car Diet in het voorjaar van 2018 zijn de kosten €2200,- per bedrijf (ovb)

Regelen van bedrijfsspecifieke reisopties

De meeste duurzame reisopties bestaan al heel lang, de fiets de trein. Wil je met jouw bedrijf graag extra bedrijfsspecifieke reisopties, diensten of acties tijdens het Low Car Diet, dan helpen wij jou  met het vinden van geschikte mogelijkheden. Meer informatie over het probeeraanbod vind je hiernaast. Bij verdere vragen kun je contact met ons opnemen.

Actieve betrokkenheid

Actieve ondersteuning en betrokkenheid in de verspreiding van het communicatie- en promotiemateriaal.

Activeren van werknemers

In samenwerking met het Low Car Diet activatieteam motiveert het bedrijf zijn werknemers om zich in te schrijven en actief mee te doen aan de campagne.

Doe mee met Low Car Diet!
14 mei t/m 14 juni