Doe mee met Low Car Diet!
14 mei t/m 14 juni

De wedstrijd in het kort

Low Car Diet is op te delen in 4 onderdelen.

1.

Zorg ervoor dat u deelneemt

Meld uw organisatie aan. Dit kan op de website of door een mail te sturen naar info@lowcardiet.nl

2.

Activeer uw werknemers

Het Low Car Diet activatieteam komt op locatie langs om zoveel mogelijk werknemers te laten meedoen

3.

Start: 14 Mei

14 Mei start de wedstrijd met een kick-off evenement en gaan vele organisaties met elkaar de strijd aan om zo duurzaam mogelijk te reizen.

4.

Slot: 14 Juni

14 Juni is de slotdag van het Low Car Diet waarbij alle deelnemers worden uitgenodigd voor een slotevenement met workshops en de prijsuitreiking.

Wat vragen we?

Om de Low Car Diet campagne zo goed mogelijk te laten verlopen, vragen wij op bepaalde aspecten om een samenwerking.

Deelname Vergoeding

Voor deelname aan het Low Car Diet in het voorjaar van 2018 zijn de kosten €2200,- per bedrijf (ovb)

Regelen van bedrijfsspecifieke reisopties

Het Low Car Diet richt zich op duurzaam reisgedrag door midel van gedragsverandering. Dit blijkt al goed te werken met de middelen die bedrijven en werknemers zelf al hebben zoals het OV, de fiets of thuiswerken. Wil je met jouw bedrijf graag extra bedrijfsspecifieke reisopties, diensten of acties tijdens het Low Car Diet, dan zullen wij jou helpen met het vinden van geschikte mogelijkheden. Op dit moment zijn wij ook in onderhandeling met leveranciers, meer informatie hierover volgt zo spoedig mogelijk.

Actieve betrokkenheid

Actieve ondersteuning en betrokkenheid in de verspreiding van het communicatie- en promotiemateriaal

Activeren van werknemers

In samenwerking met het Low Car Diet activatieteam activeert het bedrijf zelf zijn werknemers om zich in te schrijven en actief mee te doen aan de campagne

Doe mee met Low Car Diet!
14 mei t/m 14 juni

Hoe werkt Low Car Diet?


Hoe werkt Low Car Diet?

Het doel van Low Car Diet is om duurzaam reisgedrag voor elkaar te krijgen. Dit doen we door zoveel mogelijk werknemers te bereiken en hen te stimuleren een maand lang duurzaam te reizen. De campagne vindt plaats in de vorm van een wedstrijd met collega's onderling en tussen de deelnemende organisaties. Met diverse gedragsinterventies, feedback en keuzevrijheid zorgen we ervoor dat werknemers zelf ontdekken hoe toch duurzamer kunnen reizen. Het gaat om het proberen en het zelf doen. De ervaringen en inzichten die dit oplevert, kunnen direct worden toegepast door werkgevers om ook op de lange termijn het reisgedrag van hun medewerkers te faciliteren. Low Car Diet haalt drempels weg bij de reiziger zelf (onbekend maakt onbemind) en bij de organisatie (duurzaam beleid kan ook aantrekkelijk zijn).

Het gehele programma

Het startschot van Low Car Diet vindt plaats tijdens een groots Kick-off evenement. Dit is hét moment om doelen te stellen, je te laten inspireren en om de andere deelnemers te leren kennen. Na de dertig dagen Low Car Diet is er veel inzicht gecreëerd in het reisgedrag binnen jouw bedrijf. Tijdens het slotevenement wordt de winnaar bekend gemaakt. De opgedane ervaringen en de resultaten maken duidelijk hoe veranderingen structureel kunnen worden doorgezet.

Om meer uit deze informatie te halen en daadwerkelijk een verandering naar duurzamer reizen door te zetten biedt het Low Car Diet­-team workshops aan. We maken een analyse van de situatie binnen jouw bedrijf en bieden op maat advies over hoe je de overstap naar duurzamer vervoer kan maken.

Low Car Diet levert direct resultaat

Wat levert Low Car Diet op voor jouw organisatie?

CO2 Reductie

Gemiddeld behalen organisaties 40-50% CO2 reductie door schoner, anders en minder reizen.

Kostenbesparing

Tijdens Low Car Diet wordt er 20-30% goedkoper gereisd door minder brandstofgebruik en privé-autodeclaraties.

Meer Beweging

Door meer te fietsen en te lopen neemt de vitaliteit tijdens de Low Car Diet toe. Afhankelijk van het weer wordt er wel twee keer zoveel gefietst als normaal.


Low Car Diet is meer dan een wedstrijd

Nulmeting en Impactanalyse

 

Erkende duurzaamheids­maatregel

 

Inzicht in reispatronen van werknemers

 

Aanbevelingen voor duurzame transities

 

Collectief gevoel bij medewerkers

 

Word koploper in duurzame mobiliteit