Wie organiseert Low Car Diet?

Low Car Diet wordt georganiseerd door Stichting De Reisbeweging.Sinds de start van het Low Car Diet bij Urgenda in 2012 is de Low Car Diet wedstrijd in een aantal jaar uitgegroeid tot de grootste mobiliteitswedstrijd van Nederland. Hier zijn we natuurlijk uitermate trots op en dit hadden we niet kunnen bereiken zonder de steun en hulp van Urgenda. 

Sinds januari 2017 is de organisatie van het Low Car Diet in een eigen, onafhankelijke stichting overgegaan. Deze stichting heet Stichting De Reisbeweging en focust zich naast duurzaamheid ook op bereikbaarheid en leefbaarheid, zowel in Nederland als internationaal.

 

Kom jij bij ons werken? 

Manager Low Car Diet

Als Manager Low Car Diet ben je verantwoordelijk voor de succesvolle implementatie van de leukste duurzame mobiliteitscampagne in Nederland. 

Wie zijn wij?

Wij zijn van HET “Low Car Diet”, een gedragscampagne om werknemers een maand lang duurzaam te laten reizen naar en van het werk.  De campagne wordt al sinds 2012 georganiseerd, eerst door Urgenda en vanaf 2017 door Stichting de Reisbeweging.  De Low Car Diet campagne vindt dit jaar plaats van 14 september tot 10 oktober.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een ervaren, hands-on, enthousiaste man of vrouw die een hekel heeft aan fossiele brandstoffen en die in een (tijdelijk) dienstverband of op interim-basis uitvoering wil geven aan de Low Car Diet Campagne van 2020.  Daarnaast heeft Stichting de Reisbeweging de ambitie om andere duurzame mobiliteitsacties te gaan ontwikkelen om zo continu een programma aan te kunnen bieden. Wij zoeken iemand die een frisse kijk heeft op mobiliteit en nieuwe kansen weet te vinden om de mobiliteit in Nederland te verduurzamen.

Wat bieden wij?

Wij bieden een parttimefunctie van ca. 20 uur per week.  Maar belangrijker is: wij bieden een ongelofelijk leuke kans om Nederland weer een beetje groener te maken. De vergoeding op interimbasis bedraagt bruto € 50 per uur, incl. reiskosten.  De werkzaamheden zullen grotendeels vanuit je eigen huis kunnen worden uitgevoerd, maar we zien elkaar regelmatig op een kantoor in Breukelen.

De stichting heeft als visie om mobiliteit te verduurzamen door middel van gedragsverandering voor een leefbaardere wereld, betere reismogelijkheden en slimmere mobiliteitskeuzes. 

Gedragsverandering, zeker op het gebied van mobiliteit, moet komen vanuit individuen zelf. Ze moeten het ervaren. Wij zijn als Stichting de Reisbeweging dé specialist om individuen, organisaties en overheden met gedragsverandering te helpen. Dit doen we o.a. door het opzetten of co-initiëren van projecten, het doen van (journalistiek) onderzoek en het beïnvloeden van beleid.

 

Bekijk hier onze vacature:

Wie ben jij?

Je bent een kei in het plannen, organiseren, samenwerken, motiveren en overtuigen en je voelt je verantwoordelijk voor het resultaat.  Je kunt ook zeer zelfstandig werken en hebt aan een half woord genoeg om precies de juiste dingen te doen die ertoe doen.  Je werkt samen in een klein team van jonge, enthousiaste mensen waar je leiding aan geeft.  Jouw enthousiasme is belangrijker dan je opleiding, maar duidelijk is dat je communicatief sterk moet zijn en op managementniveau ervaring hebt opgedaan. Je bent ook direct beschikbaar om aan de slag te gaan.

Wat moet je doen?

Je geeft leiding aan de Low Car Diet campagne voor 2020 waarvan de voorbereiding al is gestart en bestaat uit het:

  • Contracteren van bedrijven die meedoen
  • Opzetten en uitvoeren van een marketing- en communicatieplan
  • Aanpassen van de website
  • Financiën in de gaten houden en zorgen dat we binnen budget blijven
  • Activatieteams organiseren die bij bedrijven langs gaan om te implementeren
  • Coördinatie met toeleverancier van de app
  • Organiseren van kick-off en slotevent
  • Uitvoeren van een evaluatie na afloop van de campagne

Daarnaast werk je met het bestuur van de stichting aan een plan om andere duurzame mobiliteitscampagnes te ontwikkelen en tot uitvoering te brengen.

Geïnteresseerd?

Stuur je reactie naar info@lowcardiet.nl. Acquisitiemails worden direct weggegooid.

Meer weten of een vraag?
Wij helpen je graag.

Wat wij nog meer doen

De activiteiten van Stichting de Reisbeweging


Stichting de Reisbeweging zet zich op verschillende manieren in om mobiliteit te verbeteren, en hiermee bereikbaarheid en leefbaarheid te bevorderen. Dit doen we o.a. door het opzetten of co-initiëren van projecten, het doen van (journalistiek) onderzoek en het beïnvloeden van beleid. Hiernaast staat een greep uit onze bezigheden.

Het Low Car Diet

De grootste mobiliteitscampagne van Nederland

De Wijkstrijd

Maakt de buurt weer leefbaar!

Mobiliteitsonderzoek

De (langdurige) effecten van anders reizen

Fiets je Fit!

Reizen met de fiets tegen spitsvorming

Elfwegentocht

Twee weken in 2018 fossielvrij in Friesland

Low Car Diet in de media? 
Check hier artikelen en onze perskit

Onze partners


CargorooConnectbikeDonkey RepublicFelyxFynchGO SharingLeaseplanLevNSUrgenda