Meer informatie over de Wedstrijd

Tijdens het Low Car Diet ga je aan de slag met ander reisgedrag.
Hieronder staat stapsgewijs beschreven hoe de wedstrijd in zijn werk gaat en vind je informatie over het probeeraanbod van deelvervoerders. 

Low Car Diet in 5 Stappen
Activatiedag

Voordat de wedstrijd begint komt er een Low Car Diet activatieteam langs bij jouw bedrijf en kunnen medewerkers al hun vragen stellen rondom de wedstrijd. Dit is ook het moment om je collega’s in te laten schrijven!

Komen wij bij jouw locatie langs?
Sommige deelnemende bedrijven hebben meerdere locaties en er zal met de teamcaptain worden besproken op hoeveel van deze locaties wij langs zullen komen. Als er geen activatieteam bij een locatie langs komt, kunnen de werknemers zich nog altijd online inschrijven.

Bereid je voor

Wil je je alvast voorbereiden voor de Low Car Diet maand? Check dan welke reisopties jij kunt gebruiken om je auto mee te vervangen.

Plan je reis met het openbaar vervoer:
Kijk via ns.nl of 9292.nlwelke openbaar vervoer verbindingen er zijn naar jouw werk. Geen verbinding tussen het treinstation en jouw huis of kantoor? Gebruik je fiets, een OV-fiets of een andere deelfiets!

Zoek een mooie fietsroute
Je kan natuurlijk ook op de fiets naar je werk, wel zo gezond en lekker in een lentezonnetje. Te lange afstand? Check bij je teamcaptain voor het uitproberen van een e-bike.

Reis samen met een leuke collega
Je kunt ook met je collega’s carpoolen. In de Fynch app kun je aangeven dat je een bepaalde autorit hebt gedeeld.

Blijf een dagje thuiswerken
Als je thuiswerkt hoef helemaal niet te reizen! Is jouw werkgever daar niet zo flexibel in? Ga een gesprek aan met je team captain en kijk of je de Low Car Diet maand mag gebruiken om het eens uit te proberen.

Werk in de buurt van je huis
Word je thuis snel afgeleid? Kijk dan eens naar een flexwerkplek bij jou in de buurt, bijvoorbeeld Seats2Meet.

Kick-off

Elke Low Car Diet campagne heeft een feestelijke start op de eerste dag van de wedstrijd. Bij verschillende organisaties is er een eigen kick-off georganiseerd. Vanaf 10 september worden alle reizen automatisch bijgehouden in de Fynch app. 
 

Ga aan de slag!

10 september t/m 10 oktober gaat jouw bedrijf zo duurzaam mogelijk proberen te reizen. In stap 2 vind je nog wat tips om uit te zoeken welk alternatief voor de auto het beste bij je past.
Tijdens de wedstrijd maak je gebruik van Fynch, deze slimme app houdt automatisch al je reizen bij en beloont je voor duurzame reiskeuzes. In de week voor de start van het Low Car Diet krijg je toegang tot de app. 

Naast dat je natuurlijk met je team of bedrijf de landelijke competitie probeert te winnen, is er voor jou persoonlijk ook veel voordeel te behalen. Na activatie gaat de Fynch app op de achtergrond aan het werk en registreert al je gemaakte trips. Hij maakt daarin zelf onderscheid tussen OV, auto, fiets en lopen. Duurzame keuzes worden beloond met coins die je kunt inwisselen in de Fynch shop. Ook krijg je direct inzicht in hoe schoon, gezond en slim je hebt gereisd. Dit ten opzichte van je eigen beste prestatie, maar ook ten aanzien van het gemiddelde van je team / bedrijf. Meer informatie is verwerkt in de handleiding.

Win mooie prijzen!
Doe je best tijdens de wedstrijdmaand en spaar zo veel mogelijk punten, want wellicht win jij wel een van onze mooie prijzen!

Finish Feest

Low Car Diet wordt zoals gebruikelijk afgesloten met een slotevenement. Alle deelnemers van Low Car Diet worden getrakteerd op een leuke, inspirerende dag. Uiteraard zullen ook de prijswinnaars bekend worden gemaakt en zijn er weer mooie prijzen te winnen! Meer informatie volgt.

Gebruik onze data om jullie mobiliteitsbeleid te verduurzamen
Smaakt deelname aan het Low Car Diet naar meer? Dat snappen we als geen ander. De Fynch app is beschikbaar in abonnementsvormen van 12, 24 of 36 maanden.

Neem voor meer informatie contact op met Joris Smulders 06-46140587 / joris.smulders@lowcardiet.nl 


Probeeraanbod Low Car Diet 2019

Afgelopen jaar waren dit de partnerdeals. Tijdens het komende Low Car Diet proberen wij weer zoveel mogelijk deals te sluiten om zo iedereen te laten proeven van andere vormen van reizen!
Afgelopen Low Car Diet gaf Felyx gratis registratieminuten weg aan Low Car Diet deelnemers. Felyx biedt gedeelde elektrische scooters op ritbasis aan voor €0,30 per minuut. Gebruik de felyx app om de dichtstbijzijnde e-scooter te lokaliseren, reserveren en activeren. 

Deelnemers aan het Low Car Diet 2019 ontvingen in hun wekelijkse mail een code om de gratis rijminuten te verzilveren bij registratie. De code vertegenwoordigde een waarde van 30 rijminuten.

De mensen die in Rotterdam woonden of werkten en mee deden aan het Low Car Diet 2019 konden ook een Lev gebruiken om zich elektrisch door de stad te bewegen. Lev is een platform van compacte elektrische deelvoertuigen, welke een perfect alternatief zijn voor stadsritten met de auto. De voertuigen vind je op verschillende hotspots in Rotterdam en zijn eenvoudig te boeken middels de Lev App. Bij alle deelnemende organisaties in Rotterdam vind je tijdens het Low Car Diet extra voertuigen. De code die de deelnemers ontvingen, was voor 30 min gratis rijden. Meer info vind je op www.getlev.nl

Bij Donkey Republic kun je 24/7 fietsen huren via de app. De deelfietsen van Donkey Republic vind je in diverse Nederlandse steden, waaronder Utrecht, Haarlem, Amsterdam, Huizen en Rotterdam. Download de Donkey Republic app en binnen een paar clicks ben je aangemeld.

In de app zie je de locaties waar de Donkey fietsen staan. Volg de route die in de app wordt aangegeven en ontgrendel de fiets via de unlock-functie in de app. Met deze functie kan je de fiets ook op slot zetten als je hem even niet gebruikt. Heb je hem langer nodig? Verlengen kan ook. Aan het einde van je rit breng je de tweewieler terug naar ophaallocatie, zet hem op slot en klik op end rental in de app.

Met de code in de mail ontvingen Low Car Diet 2019 deelnemers gratis fietsminuten. Je leest hier meer over het reserveren van een Donkey fiets en het gratis 1-uur lidmaatschap.

Voor iedere deelnemer in Eindhoven was er ook de GO Sharing e-scooter. GO Sharing is hét e-scooters deelsysteem van Nederland! Download de app en de  elektrische scooter brengt je van A naar B in een mum van tijd. En dat zonder uitstoot én een lage ritprijs! Altijd op tijd & 100% elektrisch. Dus beweeg je snel door de stad, wees tegelijkertijd duurzaam en haal die punten binnen!

De scooter staat verspreid door de stad en herken je aan zijn groene kleur. Je opent hem eenvoudig via de GO Sharing app. Deelnemers van het Low Car Diet 2019 kregen 25 minuten gratis rijminuten. Meer info vind je op www.go-sharing.nl!

Cargoroo is een slimme elektrische deelbakfiets met vaste standplaatsen in jouw buurt. Met een elektrische bakfiets van Cargoroo kom je net even wat verder. Je staat niet in de file op weg naar het stadsstrand, het park of de geitenboerderij. Meerdere kinderen, boodschappen voor een week, een emmer latex voor je nieuwe huis of een extra kratje bier, je krijgt het allemaal makkelijk mee.

Low Car Diet 2019 deelnemers konden de elektrische buurtbakfietsen in Den Haag met korting huren! Alle deelnemers ontvingen op hun eerste 3 ritten 50% korting. 


Hoe werkt de app?

Tijdens de wedstrijd houd je je reizen bij met de Fynch app. Zo krijg jij inzicht wat jouw reisgedrag voor een invloed heeft op je CO2 uitstoot, je reistijd en de kosten.


Je krijgt voor de start van het Low Car Diet via e-mail een uitnodiging om onze app te downloaden. Ook staat in deze mail een link waarmee je jouw huidige reisgedrag, de 0- meting, kunt doorgeven. We willen weten hoeveel zakelijke/woon-werk ritten je normaal gesproken per dag maakt en met welke vervoersmiddelen deze ritten gemaakt worden.

De Fynch app registreert je ritten. Je verdient coins voor ritten die je doordeweeks maakt met de fiets en het OV, of met OV- en autoritten buiten de spits. De verdiende coins kun je inwisselen voor bijvoorbeeld gratis koffie bij NS, dagkaarten van NS en kortingen op diverse duurzame cadeaus.

Van alle onderdelen berekenen wij een samengenomen score waarmee jij en je organisatie de wedstrijd kunnen winnen! Heb je vragen over de app of wil je graag weten waar onze puntentelling, reiskosten en CO2 uitstoot op zijn gebaseerd? Download dan de handleiding via de knop hieronder.

Handleiding downloaden

Resultaten Low Car Diet 2019

Universiteit Utrecht wint de wedstrijd met maar 10% aan autoritten


Achttien organisaties met bijna 3000 werknemers hebben van 10 september t/m 10 oktober hun werkreizen zo duurzaam mogelijk gemaakt. Er zijn ruim 1,24 miljoen kilometers gemaakt deze maand, waarbij de auto zo veel mogelijk thuis is gebleven. Het resultaat: in plaats van dat de auto in 39% van de gevallen gebruikt werd, nu nog maar in 23%. In plaats daarvan zijn we meer gaan reizen met het OV, fietsen en wandelen. Dit is niet alleen goed voor onze gezondheid, omdat we nu meer bewegen, maar ook voor het klimaat! Door dit te doen, ging de CO2-uitstoot met 39% naar beneden. Hiermee bespaarden we ruim 51 ton aan CO2. Deze besparing staat gelijk aan 200 mensen die een retourvlucht van Amsterdam naar Geneve maken! 

Op 10 oktober reikte Hans Oosters, Commissaris van de Koning van de provincie Utrecht, de prijzen in verschillende categorieën uit. In de categorie bedrijven maakte hij bekend dat de Universiteit Utrecht het Low Car Diet 2019 gewonnen heeft, met maar 10% aan autoritten!

Ook al is Low Car Diet 2019 weer afgelopen, het reisgedrag van de deelnemers is veranderd. Wij zijn weer druk bezig met de voorbereidingen van de komende Low Car Diet om nog meer werknemers bewust te laten reizen! Wil je meedoen aan de landelijke Low Car Diet 2020 met jouw bedrijf? Neem dan hier contact op!

Contact

Wij werken graag samen met (nieuwe) duurzame leveranciers, geïnteresseerde gemeenten, overheid en bedrijven.
Neem contact met ons op voor vragen, opmerkingen of aanmeldingen.
Low Car Diet
Stichting De Reisbeweging
info@lowcardiet.nl
De Corridor 5c
3621 ZA  Breukelen